Seminari i predavanja

Obavijest kandidatima prijavljenim na natječaj

Obavijest kandidatima prijavljenim na natječaj

objavljen 02. listopada 2020. godine za radno mjesto nastavnika/ce klavira obligatno i zborovođe na neodređeno puno radno vrijeme

Pozivamo kandidate, prema slijedećem rasporedu, na ogledni sat i razgovor:

29. listopada 2020. godine – Bjelovar, Vatroslava Lisinskog 1 – soba br. 10

1. kandidat/kinja IĐM – 18:45 – 19:25 sati ogledni sat
2. kandidat/kinja JBL – 19:35 – 20:15 sati ogledni sat

30. listopada 2020. godine – Bjelovar, Vatroslava Lisinskog 1 – soba br. 10

1. kandidat/kinja IĐM – 12:30 – 13:00 sati razgovor
2. kandidat/kinja JBL – 13:15 – 13:45 sati razgovor

Svi kandidati dužni su donijeti pisanu pripravu za sat prema poslanim notnim materijalima.
 

Povjerenstvo za procjenu i vrednovanje kandidata

Obavijest kandidatima prijavljenim na natječaj objavljen 08. rujna i 2. listopada 2020. godine

Obavijest kandidatima prijavljenim na natječaj objavljen 08. rujna 2020. godine

za radno mjesto nastavnik/ca flaute na neodređeno puno radno vrijeme

i   02. listopada 2020. godine

za radno mjesto nastavnika/ce flaute  na određeno nepuno radno vrijeme do ožujka 2021. / 15 sati nastave tjedno

 

Pozivamo kandidate, prema slijedećem rasporedu, na razgovor i ogledni sat:

27. listopada 2020. godine – Bjelovar, ulica Vladimira Nazora 2 – dvorana:

 

 1. kandidat/kinja NŠ18 – 9:45 sati razgovor

10:15 – 11:00 sati ogledni sat

 1. kandidat/kinja JG19 – 11:15 – 12:00 sati ogledni sati

12:00 sati razgovor

 

28. listopada 2020. godine – Bjelovar, Vatroslava Lisinskog 1 – soba br. 10

 

 1. kandidat/kinja SK22 – 9:45 sati razgovor

10:15 – 11:00 sati ogledni sat

 1. kandidat/kinja KK23 – 11:15 – 12:00 sati ogledni sati

12:00 sati razgovor

 

Svi kandidati dužni su donijeti pisanu pripravu za sat prema poslanim notnim materijalima.

 

Povjerenstvo za procjenu i vrednovanje kandidata

 

Koncert ansambla Antiphonus

Od osnutka 2008. godine, Antiphonus daje sve od sebe da osvoji i oduševi svoju publiku, na svim hrvatskim festivalima, brojnim gradovima i inozemstvu,  dovitljivim koncertnim programima,  u rasponu od srednjeg vijeka do suvremenih autora. Madrigali, moteti, opere, pastorale, organumi, oratoriji, gregorijanika i svi mogući žanrovi luk su kojim Antiphonus, poput  muzikalnog  Amora,  odapinje strelice u srca svoje publike.  Antiphonus je posebno ponosan na  svoja dva zagrebačka ciklusa,  Triade u MUO i Trinitas u sv. Katarini.  Antiphonus se osluškuje i diše u komornom duhu i kada se radi o složenim vokalno-instrumetnalnim kombinacijama.

Tako su neki od programskih vrhunaca netom proteklih sezona bili Bachova Muka po Ivanu, Cavallierijevo Prikazanje duše i tijela, Purcellova Dido and Aeneas, Lametacije i Lagrime di san Pietro Lassa, knjige madrigala Monteverdija, Gesualda, Luzzaschija i Ligetija, Vespro della Beata Vergine Claudija Monteverdija , Bachovi moteti, niz hrvatskih praizvedbi i djela naručenih za Antiphonus, zatvaranje zagrebačkog Biennala i nastupi kojima je ansambl predstavljao Hrvatsku u inozemstvu -turneje po Finskoj, Sloveniji, Srbiji i Francuskoj.  Antiphonus je otvorio Muzej Apoksiomena, proslavio osnivanje Sveučilišta u Zadru, nastupao na Dubrovačkim ljetnim igrama, vraćao se dragim prijateljima i publici na Osorskim večerima, Korkyra Baroque, Orlando furioso u Dubrovniku, brojnim prigodama u Zadru, Slavonskom Brodu i u novije vrijeme često u Splitu, gdje je 2018. godine osvojio i Juditu. Među sjajnim glazbenicima s kojima surađuje u svojoj koncertnoj sezoni i gostovanjima, tu su Krešimir Špicer, Dmitry Sinkovsky, Pavao Mašić, Krešimir Stražanac, Edin Karamazov, Luca Pianca, Karolina Eyck, Margret Koell, Pavle Zajcev, kao i tvorci čudesnih instrumenata viola organista, Slawomir Zubrzycki i Yaybahara, Gorkem Şem. Tu su koncerti otvorenja sezone Zagrebačkih Solista, gostovanja u predbrojci HRBE i koncerti povodom feste sv.Vlaha i festivala Orlando Furioso u Dubrovniku, i na kraju – sedam koncerata u ciklusima Triade i Trinitas za koje smo nagrađeni Milkom Trninom, i dalje vjerni premisi iz prve rečenice ovog teksta.

Obavijest kandidatima prijavljenim na natječaj

Obavijest kandidatima prijavljenim na natječaj objavljen 08. rujna 2020. godine

za radno mjesto nastavnik/ca flaute na neodređeno puno radno vrijeme

 

Pozivamo kandidate, prema slijedećem rasporedu, na razgovor i ogledni sat:

13. listopada 2020. godine – Bjelovar, ulica Vladimira Nazora 2 – dvorana:

 1. kandidat/kinja JG19 – 9:45 sati razgovor, 10:15 – 11:00 sati ogledni sat
 1. kandidat/kinja NŠ18 – 11:15 – 12:00 sati ogledni sati, 12:00 sati razgovor

 

14. listopada 2020. godine – Bjelovar, Vatroslava Lisinskog 1 – soba br. 10

 1. kandidat/kinja SK22 – 9:45 sati razgovor, 10:15 – 11:00 sati ogledni sat
 1. kandidat/kinja KK23 – 11:15 – 12:00 sati ogledni sati, 12:00 sati razgovor

 

Svi kandidati dužni su donijeti pisanu pripravu za sat prema poslanim notnim materijalima.

 

Povjerenstvo za procjenu i vrednovanje kandidata

ODGOĐEN Koncert zbog epidemiološke situacije

ODGOĐENO!

Bjelovar, BOHO PARK – pozornica

petak, 18. rujna 2020. u 19:15 sati

Koncert

Duo Nikola Fabijanić, saksofon i Linda Mravunac Fabijanić, klavir

PROGRAM:

Georg Philipp Telemann: Sonata u a-molu, TWV 41:a3

            Siciliana

            Spirituoso

            Andante

            Vivace

Paule Maurice: Tableau de Provence

            Farandoulo di chatouno

            Cansoun per ma mio

            La boumiano

            Dis alyscamps l’amo souspire

            Lou cabridan

Davor Bobić: Prolaznosti

Marko Gašparović: Hikikomori

Rudy Wiedoft: Concert Pieces

            Valse Erica

            Sax-O-Phun

            Saxophobia

BIOGRAFIJE

            Saksofonist Nikola Fabijanić svoje umjetničko djelovanje vrlo uspješno ostvaruje kao solist, komorni i orkestralni glazbenik te kao pedagog. Zaposlen je u G.Š. Pavla Markovca, a stalni je solo saksofonist u orkestrima Zagrebačke filharmonije i Sinfonijskog orkestra HRT-a. Veliki broj uspješnih nastupa ostvaruje s Papandopulo kvartetom, te u duu s Lindom Mravunac Fabijanić. Njegove nastupe, kao i nastupe njegovih ansambala publika, kolege i stručna kritika redovito hvale:

 “…solist Nikola Fabijanić zadivio je temperamentnom, tehnički dorađenom i izražajnom frazom. Logično i istančano fraziranje, ljepota tona i bogate dinamičke nijanse s razlogom su oduševile publiku.” (Aleksandra Mežnarić-Karafin)

“Ukras večeri bio je koncert za alt saksofon i puhački orkestar Paula Crestona u kojem se ponovno sjajno predstavio Nikola Fabijanić. Istaknuo se lijepim, plemenitim tonom kojim mirno vodi tematsku liniju, a posebno u kadencama pokazao je majstorsku tehniku svirke i izazvao burno odobravanje dobro posjećene dvorane…” (Nenad Turkalj)

“Osim sjajnom virtuoznom tehnikom Nikola Fabijanić osvojio je ljepotom tona i fraze, posebice u središnjem polaganom stavku…“ (Višnja Požgaj)

            Do sada je snimio tri samostalna albuma, te dva sa kvartetom Papandopulo.

            Od 2015. g. ostvaruje odličnu suradnju sa Zagrebačkim solistima, s kojima snima nosač zvuka za izdavačku kuću Croatia Records sa skladbama za saksofon i gudače. Također surađuje s hrvatskim kompozitorima s kojima radi na novim skladbama, tako da su mnoge skladbe za saksofon nastale na njegovu inicijativu. Spomenute skladbe za saksofon i orkestar, saksofon i klavir te kvartet saksofona redovito su na njegovom repertoaru koje s veseljem izvodi.

            Kao solist nastupio je uz Zagrebačke soliste, orkestar Zagrebačke filharmonije, Simfonijski orkestar HRT-a, Simfonijski puhački orkestar HV-a, Simfonijski puhački orkestar HRM-a, orkestar Gaudeamus, Windstrings te Art Ensemble NRW.

            Dobitnik je brojnih stručnih nagrada i priznanja kao solist i član komornih sastava : Rektorova nagrada, laureat međunarodnog natjecanja Giulio Viozzi (1999.), nagrada Zagrebačke filharmonije i American Expressa za najboljeg mladog glazbenika (2000.), prva nagrada na međunarodnom natjecanju Alpe-Dunav-Jadran (2003.), nagrada “Darko Lukić” (2003/2004.), diskografska nagrada Porin (2013), Nagrada grada Jastrebarsko (2014) i dr. Umjetnički je voditelj Jaska art festivala.

            Pijanistica i čembalistica Linda Mravunac Fabijanić već je više od dvadeset godina prisutna na glazbenoj sceni i kritika ju proglašava darovitom i maštovitom umjetnicom. Na svom repertoaru ima skladbe od razdoblja baroka sve do novije literature svjetskih i hrvatskih suvremenika, pri čemu u biografiji bilježi i praizvedbe suvremenih hrvatskih skladatelja.

            Kao čembalistica od 1997. g. u Hrvatskoj i inozemstvu djeluje solistički i u komornim ansamblima, njegujući autentičan pristup interpretaciji barokne glazbe, a kao pijanistica nastupa s renomiranim domaćim i svjetskim umjetnicima.

            Kao solistica nastupila je uz Zagrebačke soliste, kvartet Papandopulo, Hrvatski barokni ansambl i Varaždinski komorni orkestar, a surađivala je i sa Simfonijskim orkestrom HRT, Dubrovačkim simfonijskim orkestrom, Hrvatskim komornim orkestrom te Zagrebačkim komornim orkestrom.

            Ovisno o instrumentu na kojem svira, razdoblju koje izvodi ili instrumentima s kojima surađuje, uvijek se prilagođava zvučnim, glazbenim i stilskim zahtjevima te s ukusom aktivno sudjeluje u stvaranju i prezentaciji glazbenih djela slijedeći isključivo i jedino pravilo – glazbeni ukus. Od 2000. g. djeluje u duu sa saksofonistom Nikolom Fabijanićem, u kojem pri zajedničkom muziciranju njeguju komorni profil zvuka koji odgovara izabranim kombinacijama instrumenata. Do sada su snimili dva nosača zvuka: Portreti (izdanje A Classic, 2006. g.) i Playtime (izdanje Croatia Records, 2013. g.).

            U ansamblu Ars longa, koji je nastao kao rezultat nastojanja profesionalnih glazbenika da povežu ljubav prema komornom muziciranju s ljubavlju prema baroku, zajedno s kolegama istražuje nepregledno bogatstvo literature za baroknu glazbu koju izvode na autentičnim instrumentima. 

            Dobitnica je diplome  Darko Lukić, snimala je za Hrvatsku televiziju i radio i jedna je od osnivačica Malog festivala čembala, 2003. godine sudjelovala je kao predavač na Međunarodnoj školi barokne glazbe i plesa Aestas Musica u Varaždinu. Službena je umjetnička suradnica na Ljetnom glazbenom kampu Maruševec, Školi saksofona u Jaski i Ljetnoj glazbenoj školi u Sinju te natjecanjima Papandopulo i Woodwind & Brass u Varaždinu. Drži seminare o interpretaciji barokne glazbe. Umjetnička je voditeljica Jaska art festivala.

            Dugi niz godina bavila se pedagoškim radom, a sada je zaposlena na Muzičkoj akademiji u Zagrebu kao umjetnička savjetnica.

Raspored nastave solfeggia i tambura – Područni odjel Čazma

Raspored nastave solfeggia i tambura – Područni odjel Čazma

 

Umjesto uobičajenog dogovora, doći s kajdankama, notama i instrumentima prema sljedećem rasporedu:

 

Ponedjeljak, 7. rujna:

12:00 Julija Živica           

13:00 Solfeggio 2.r         

13:45 Solfeggio 4.r         

14:30 Dora Rogić            

15:30 Solfeggio 3.r         

16:15 Solfeggio 5.r         

17:00 Josip Galović        

Četvrtak, 10. rujna:

 

13:00 Solfeggio 2.r

13.45 Solfeggio 4.r

14:30 Leonarda Petrović

15:30 Solfeggio 3.r

16:15 Solfeggio 5.r

17:00 Dario Piršljin        

   
Utorak, 8. rujna:         

12:00 Tamara Vunić                     

13:00 Solfeggio 1.r                       

13:45 Ana Brezničar                     

14:45 Lana Banić i Matko Nikolić

Petak, 11. rujna:         

12:00 Andrija Lautar

13:00 Solfeggio 1.r

13:45 Ana Grčić

14:45 Petar Kovačević

 

Nastava solfeggia odvija se dva puta tjedno po 40 minuta, a tambure jednom tjedno u obliku blok-sata skraćenom 5 ili 10 minuta.

Raspored je privremen uz veliku vjerojatnost promjene.

 

Molim vratiti udžbenike iz solfeggia!

 

Željka Štelcer

Raspored teorijskih predmeta 7.-11. rujna 2020.

Dragi učenici, poštovani roditelji!

Nastava započinje 07. rujna 2020. godine i održavat će se u prostorijama škole u ulici V. Lisinskog 1, te V. Nazora 2, uz poštivanje mjera i uputa propisanih od strane HZJZ-a i Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Želimo svima sreće i zdravlja!

 

Umjesto uobičajenog dogovora za nastavu, doći prema rasporedu

 

Soba br. 1

Darko Žalac

I. srednje

III. srednje

  Ponedjeljak, 7.9. Utorak, 8.9. Srijeda, 9.9. Četvrtak, 10.9. Petak, 11.9.
8:10 – 8:50 Solfeggio I.     Solfeggio III.  
8:50 – 9:30 Solfeggio     Solfeggio  
9:40 – 10:20 Harmonija     Polifonija  
10:20 – 11:00 Harmonija     Polifonija  
11:00 – 11:40       Harmonija  
11:40 – 12:20       Harmonija (T)  
           
14:10 – 14:50   Solfeggio I.     Solfeggio III.
14:50 – 15:30   Solfeggio     Solfeggio
15:40 – 16:20   Harmonija     Polifonija
16:20 – 17:00   Harmonija     Polifonija
17:00 – 18:40         Harmonija
           

 

Alida Jakopanec

II. srednje

IV. srednje

  Ponedjeljak, 7.9. Utorak, 8.9. Srijeda, 9.9. Četvrtak, 10.9. Petak, 11.9.
        8:10 – 8:50 Solfeggio IV.
9:00 – 9:40   Solfeggio II.   8:50 – 9:30 Solfeggio
9:40 – 10:20   Solfeggio   9:40 – 10:20 Harmonija
10:30 – 11:10   Harmonija   10:20 – 11:00 Polifonija
11:10 – 11:50   Harmonija      
11:50 – 12:30   Harmonija (T)      
           
14:10 – 14:50 Solfeggio II.   Harmonija (T) II. Solfeggio IV.  
14:50 – 15:30 Solfeggio   Blokflauta (T) Solfeggio  
15:40 – 16:20 Harmonija   Harmonija (T) III. Harmonija  
16:20 – 17:00 Harmonija   Polifonija (T) Polifonija  
17:00 – 18:40          
           

More →

Sven Crnković – dobitnik Zlatne note

Sven Crnković – dobitnik Zlatne note, plakete i priznanja za cjelokupan uspješan, kvalitetan i kreativan rad

Sven Crnković odličan je učenik 4. razreda srednje Glazbene škole Vatroslava Lisinskog Bjelovar i student prve godine preddiplomskog studija na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, smjer saksofon. Skroman i nenametljiv, ali marljiv i ustrajan u radu, Sven trenutačno vrlo uspješno usklađuje sve svoje učeničke i studentske obaveze.

Kao solist, član komornih sastava i orkestra, Sven je redovito svirao na produkcijama i koncertima u organizaciji Škole te nastupao na različitim priredbama u gradu Bjelovaru. Sudjelovao je na brojnim natjecanjima iz glazbe, od kojih se mogu izdvojiti: Varaždin Woodwind & Brass (2017. priznanje, 2019. treća nagrada), Hrvatsko natjecanje učenika i studenata glazbe (2018. prva nagrada na regionalnom, druga na državnom natjecanju), 16. međunarodno takmičenje Davorin Jenko u Beogradu (2019. druga nagrada). Također, bio je polaznik glazbenih seminara u Varaždinu, Koprivnici i Jaski, tri puta je sudjelovao na tečajevima Međunarodnog kulturnog centra HGM u Grožnjanu 2017., 2018. i 2019., na 18. svjetskom kongresu saksofonista u Zagrebu 2018., na Državnoj smotri saksofonista u Valpovu 2015. i 2019.  Tijekom srednjoškolskog obrazovanja Sven je nastupao s Bjelovarskim gradskim orkestrom, Daruvarskim gradskim orkestrom (gostovanje u Češkoj 2017.). Član je Big banda Bjelovar. Nakon završetka trećeg razreda srednje Glazbene škole Sven je položio prijamni ispit na Umjetničkoj akademiji u Splitu, a zatim i na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, kao najbolji pristupnik na odsjeku za duhačke instrumente, glavni predmet saksofon.

Podjele učeničkih svjedodžbi po mjestu, nastavnicima i terminima.

Srijeda, 8. srpnja 2020.

Đački dom, 9:00 – 10:00 sati Đački dom, 10:30 – 11:30 sati Đački dom  12:00 – 13:00 sati
B. Jakopanec G. Došen I. Ježek
M. Đerđ V. Novoselec I. Kolarević
N. Presečan Arvay Z. Strčić N. Šverko
V. Ključarić S. Relić M. Vrbanc
I. Oškera S. Pauška  
Ž. Matić S. Bandur  
V. Milić M. Novoselec  
     
Škola, 9:00 – 10:00 sati Škola, 10:30 – 11:30 sati Škola, 12:00 – 13:00 sati
Z. Subotičanec I. Sudar I. Šošić
M. Plentaj Đ. Pavičić A.Petrić
V. Šoš D. Žalac R. Boldižar
A.Jakopanec S. Grčić  

Popis učenika koji mogu upisati Početnički solfeggio za školsku godinu 2020./2021.

1. Petar Baranašić

2. Lucia Bejuk

3. Dora Dasović

4. David Dukarić

5. Bella Genov

6. Magdalena Hodak

7. Petar Lovrić

8. Lana Lukinović

9. Petar Nađ

10. Tonka Obran

11. David Orak

12. Tia Paurić

13. Matej Pinjuh

14. Petar Pinjuh

15. Viktorija Plečić

16. Marko Radoš

17. Nina Roksandić

18. Helena Sabljak

19. Petra Sigl

20. Tadeja Sikra

21. Jure Stančin

22. Nelly Štokić

23. Tara Zdunajić

24. Agata Laslo

25. Luka Šiprak

26. Helena Volf

Čestitamo svima! Dobrodošli u svijet glazbe!

Upisi u Početnički solfeggio će se provoditi putem online aplikacije.

U svezi toga pratite obavijesti na našoj web stranici.

Popis učenika koji su položili audiciju za upis u 1.razred osnovne glazbene škole u školskoj godini 2020./2021.

 

Violina

 1. Mikha Babok Vresk
 2. Cole Bakins
 3. Emma Banjeglav
 4. Lucija Dent
 5. Jana Klarić
 6. Dora Kočiš
 7. Martin Križan
 8. Valentina Perec
 9. Kora Šiprak
Truba

 1. David Lusavec
 2. Hrvoje Martan
 3. Jakov Sabljak
 4. Mihael Savić
Tambure

 1. Ivor Barešić Batković
 2. Tin Majurec
 3. Patrik Mudri
Viola

 1. Leoni Lukinović
 2. Nina Pauška
Rog

 1. Vanja Popović
 2. Ana Volf
Gitara

 1. Vito Šporčić
Violončelo

 1. Petra Piskač
 2. Timotej Tolnaj
 3. Jona Šiprak
Udaraljke

 1. Donat Jurišić
 2. Matej Kokan
 3. David Sabolović
Klavir

 1. Marta Binički
 2. Marta Radić
 3. Magdalena Rajčević
 4. Mirta Šporčić
Flauta

 1. Klara Bedeković
 2. Antonela Matak
 3. Nola Piškorec
 4. Lucija Puljko
 5. Lana Trkulja
 6. Mirka Vitković
Harmonika

 1. Adrian Đurđević
 2. Vito Jurišić
 3. Nikol Kovač
 4. Emanuel Mikulić
 5. Antonija Piskač
 6. Marko Potak
 7. Fran Valentić
Klarinet

 1. David Sabljak
 2. Petar Zagorec
 3. Bartol Zimet

Saksofon

 1. Ema Leyla Meral

 

Čestitamo svim učenicima koji su uspješno položili audiciju za glazbenu školu!

Upisi u 1. razred osnovne glazbene škole tijekom sljedećeg tjedna će se obavljati putem online aplikacije.

 U svezi toga pratite obavijesti na našoj web stranici.

Nikola Mamić – dobitnik nagrade Fonda Bože Tvrtković

19. lipnja 2020. u Gradskom muzeju održana je 29. dodjela nagrada Fonda Bože Tvrtković. Među osam nagrađenih učenika svih bjelovarskih srednjih škola bio je i naš Nikola Mamić.

Nikola Mamić najmlađi je učenik 4. razreda srednje Glazbene škole Vatroslava Lisinskog Bjelovar, smjer glazbenik violist, uz koju pohađa i Matematičku gimnaziju Bjelovar, 3. razred. Sve razrede srednje Glazbene škole završio je s odličnim uspjehom. Tijekom četiri godine srednjoškolskog glazbenog obrazovanja izdvojio se svojom svestranošću te je bio uključen u različite izvannastavne aktivnosti. Nikola je među najboljim učenicima u razredu koji je dva puta dobio nagradu Fonda Bože Tvrtković kao najbolji razred srednje Glazbene škole (2016./17. i 2017./18.).

Na Hrvatskom natjecanju iz Povijesti glazbe ostvario je sljedeće rezultate: 2017. peto mjesto (François Couperin), 2018. prvo mjesto  (Clara Schumann), 2019. drugo mjesto (Vatroslav Lisinski).

Nastupajući u glazbenim igrokazima O dudama i drugim nečistim silama (2017.), Oktavijanov san (2018.), Povratak Betmena (2019.) i Dude sina razmetnoga (2020.), sudjelovao je na gradskim i županijskim smotrama LiDraNo u kategoriji dramsko-scenskog stvaralaštva, skupni nastupi. Kao član folklorno-dramske skupine ostvario je više od 70 javnih nastupa u Bjelovaru (Mali BOK – Bjelovarsko kazalište, Medicinska škola Bjelovar, 3. osnovna škola, Peta osnovna škola, Dječji vrtić Bjelovar, Dom učenika srednjih škola, Dom za starije i nemoćne osobe Bjelovar i dr.), Daruvaru, Grubišnom Polju, Čazmi, Virju i Đurđevcu. Također, s folklorno-dramskom skupinom nastupio je 26. rujna 2018. u Glazbenoj školi Blagoja Berse u Zadru te 12. listopada 2019. u Kulturnom centru Travno u Zagrebu, u organizaciji Međunarodne smotre folklora Zagreb.

14. listopada 2019., Nikola je sudjelovao u obilježavanju 200. obljetnice rođenja Vatroslava Lisinskog u Gradskoj knjižnici Petar Preradović u Bjelovaru, gdje je izveo prolog Lisinskog iz “Oktavijanovog sna”, a bio je jedan od autora power-point prezentacije o životu i radu V. Lisinskog.

Krajem 2. polugodišta ove školske godine, u okviru nastave na daljinu, Nikola je aktivno sudjelovao u internetskom praćenju snimki i prijenosa koncerata, opera i baleta, u izvedbi poznatih svjetskih izvođača (Boljšoj teatar, Metropolitan Opera, Londonski simfonijski orkestar i dr.). U komunikaciji s ostalim gledateljima iz cijeloga svijeta, na engleskom jeziku (“live chat”), do izražaja je došlo njegovo razumijevanje glazbe i poznavanje glazbenih djela.

Tijekom srednjoškolskog glazbenog obrazovanja Nikola se dokazao kao vrlo odgovoran, marljiv i druželjubiv mladi glazbenik, iznimno motiviran za stjecanje znanja općenito. Svojim je izuzetnim zalaganjem uspio uskladiti sve svoje školske obaveze u dvjema srednjim školama. Uz to, uvijek je bio susretljiv prema školskim kolegama te inspirativan i pouzdan suradnik svojim nastavnicima.

Adresa

Glazbena škola Vatroslava Lisinskog Bjelovar

Vatroslava Lisinskog 1, 43000 Bjelovar tel. +385 (0)43 244 416

Pretraživanje
Vijesti
Kalendar
listopad 2020
P U S Č P S N
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  
Arhiva
Facebook

Blog statistika:
 • 126.389 posjeta