Koncerti 2016.

Božićni koncert, 14.12.2016. u 19:30h

Božićni koncert, 13.12.2016. u 19:30h

Božićni koncert, 13.12.2016. u 18:00h

Glazbeni tjedan 2016. – 19. svibanj, SVEČANI KONCERT

Glazbeni tjedan 2016. – 18. svibanj, KONCERT PUHAČKOG ODJELA

Glazbeni tjedan 2016. – 17. svibanj, KONCERT GUDAČKOG ODJELA

Glazbeni tjedan 2016. – 16. svibanj, KONCERT KLAVIRSKOG ODJELA

Glazbeni tjedan 2016. – 14. svibanj, PRVA, DRUGA, TREĆA, KONCERT NAJMLAĐIH


GOSTOVANJE U VELENJU

Učenici i nastavnici Glazbene škole Vatroslava Lisinskog iz Bjelovara dana 18.04.2016. bili su gosti glazbene škole „Fran Korun Koželjski“ u Velenju u Sloveniji. Podršku tom poduhvatu pružili su i grad Bjelovar i županija čiji su predstavnici bili zajedno s profesorima i učenicima u posjeti Velenju. Program je bio obiman i naporan obzirom da se sve moralo obaviti u jednom danu, ali nitko nije žalio truda. Domaćini bili su ravnatelj škole Boris Štih i njegova pomoćnica Sonja Beriša zajedno sa dožupanom Srečkom Korošecom. Goste iz Bjelovara proveli su kroz školu i upoznali ih sa njezinim razvojem, djelatnošću i uspjesima. Ravnateljica glazbene škole Vatroslava Lisinskog iz Bjelovara Sonja Štefanac i predstavnici grada Bjelovara i županije razmijenili su prigodne darove sa kolegama iz Velenja.

Nakon razgledavanja glazbene škole i upoznavanja s kolegama, organizirana je posjeta muzeju rudarstva koji se nalazi na početku samog rudnika ugljena. Pod vodstvom čovjeka koji je i sam radio desetak godina kao rudar, gosti razgledali su cijeli izložbeni prostor duboko pod zemljom u, takoreći, realnim uvjetima rudnika i upoznali se sa povješću rudnika, tehnološkom razvoju i životom rudara. Rudnik ugljena osnova je gospodarskog napretka Velenjske regije, jer je neposredno uz rudnik izgrađena velika termocentrala koja od iskopanog ugljena proizvodi električnu struju. Program razgledavanja muzeja i rudnika izvanredno je osmišljen i napravljen tako da je izazvao oduševljenje i veliki utisak na sve.  Nakon rudnika u društvu više nego ljubaznog domaćina Sare Beriše, gosti iz Bjelovara prošetali su se do starog grada, a nakon toga,  kratko razgledavali novo Velenje.

Na zajedničkom koncertu sa učenicima i profesorima iz Velenja učenici osnovne i srednje glazbene škole i profesori iz Bjelovara predstavili su program sastavljen od  glazbe hrvatskih skladatelja. Nadareni učenici škole Lovro Žagar, Lalita Tasić, Lorena Radičević, Daniel Majbaum, Tihomir Kovačić, Hana Novoselec, Klara Mendeš, Andrija Novoselec, Mia Abramović, Luka Baranašić, Hrvoje Kurtanjek, Martin Hodalić i Klara Hosni izveli su odabrane skladbe Miletića, Lhotke, Šlika, Bjelinskog, Matanovića, Bobića, Cosetta, Kempfa i Grkovića. Glasovirska pratnja bili su prof. Maria Mikulić Štimac, Mirela Mihajlović i Vedran Milić. Na kraju tog dijela programa puhački orkestar pod vodstvom prof. Zlatka Strčića izveo je „Eru s onoga svijeta“ Jakova Gotovca sa Ivanom Gužvincem kao solistom.

Drugi dio koncerta izveli su učenici glazbene škole iz Velenja čiji puhački orkestar uskoro nastupa u Stuttgartu pa im je ovo bila prilika za generalnu probu. Pod dirigentskom palicom prof. Janeza Marina svirali su kompozicije Erika Moralesa, Gioacchina Rossinija, Eila Glavnika, Stevana Hristića i Juliusa Fučika.

Poslije koncerta upriličen je domjenak, razmijenjeni su utisci sa koncerta i cjelodnevnog boravka u Velenju i izražene obostrane želje za ponovnim susretom.

Ovo je bio veoma dojmljiv dan za sve. Viđena je jedna druga kulturna sredina, u gradu koji je slične veličine kao Bjelovar, ali s neuporedivo boljim uvjetima za rad, vidjelo se kako su organizirani i kakve uspjehe postižu kolege iz Slovenije. Učenicima i profesorima, a nadamo se i vlastima, to će biti veliki podsticaj za rad u godinama koje predstoje. Također, siguran sam da će i Bjelovarci biti isto tako dobri domaćini učenicima i kolegama iz Velenja kada dođu u Bjelovar.

Željko Buklijaš