IVAN MUČIĆ i MATEJ JAMBREKOVIĆ

IVAN MUČIĆ (1989., Čakovec)

Glazbenu naobrazbu započinje 2006. godine u Glazbenoj školi u Varaždinu u klasi prof. S. Rukljića. Iste godine osvaja drugu, a 2008. prvu nagradu na Hrvatskom natjecanju učenika i studenata glazbe. Povodom 180. obljetnice Glazbene škole, izveo je solo koncert N. Rimski-Korsakova uz pratnju orkestra. Za vrijeme srednjoškolskog obrazovanja postaje dobitnik Skulpture Agencije za odgoj i obrazovanje, koju dodjeljuje Ministarstvo znanosti obrazovanja i sporta RH za izuzetna postignuća u glazbi. Također dobija priznanja od Varaždinske i Međimurske županije. Godine 2009. upisuje Muzičku akademiju u Zagrebu u klasi prof. M. Šinceka. Tijekom studija usavršavao se kod mnogih renomiranih glazbenika trombonista – D. Kranjca, S. Poppea, J. Maugera, B. Slokara, Th. Eibingera, D. Kublbocka, J. Bylunda, M. Svobode, K. Ribarskog, M. Šanteka, A. Mazzucca, S. Meada (eufonij), R. Friedricha (truba) i drugih. Surađivao je s Varaždinskim komornim orkestrom te sa zagrebačkim profesionalnim orkestrima i ansamblima (Simfonijskim orkestrom HRT, Zagrebačkom filharmonijom, orkestrom HNK, orkestrom GK Komedija, Simfonijskim puhačkim orkestrom OSRH, Ansamblom Cantus i Vokalnim ansamblom Antiphonus. 

Tijekom studija postaje Erasmus student na Akademiji za glasbo u Ljubljani, u klasi prof D. Kranjca (2011.-13.), postaje članom No Borders orkestra i vanjski suradnik Simfonijskog orkestra HRT-a (2012.), uspješnim audicijama osvaja solo nastupe uz orkestre u Hrvatskoj i Sloveniji, osvaja Zlatnu plaketu slovenskog državnog natjecanja TEMSIG kao član Low Brass Connection ansambla, dobiva Nagradu grada Samobora i HDS-a na 10. Međunarodnom natjecanju Ferdo Livadić za izvedbu Sonate za trombon i klavir – Vox Gabrieli skladatelja S. Šuleka (2013.). Nastupa uz Zagrebačke soliste i Zagrebačku filharmoniju (2014.). Proglašen je laureatom Međunarodnog natjecanja Davorin Jenko u Beogradu, laureatom kategorije Međunarodnog natjecanja Svirél u Novoj gorici (SLO), laureatom Međunarodnog natjecanja Petar Konjović u Beogradu (2014.). Solistički je nastupio na Osorskim glazbenim večerima te održao solistički recital skladbi hrvatskih autora za trombon i klavir na festivalu Samoborska glazbena jesen gdje je praizveo njemu posvećenu kompoziciju Toccatissima skladatelja Davora Bobića (2014.). Za izuzetna postignuća u akademskoj godini 2013./14. dodijeljena mu je Dekanova nagrada. Na međunarodnom natjecanju Woodwind & Brass u Varaždinu laureat je kategorije, a kao član Podium brass kvinteta nastupio je uz Jazz orkestar HRT-a izvodeći djelo M. Prohaske (2015.). Te godine završava studij na Muzičkoj Akademiji i postaje prof. trombona u Školi za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću te kasnije na Glazbenom učilištu Elly Bašić. Godine 2017. na prestižnom natjecanju Papandopulo osvaja prvu nagradu, a 2018. godine postaje prvi trombonist Zagrebačke filharmonije.

 

 

 


MATEJ JAMBREKOVIĆ (1993., Bjelovar)

Tubist Matej Jambreković rođen je 1993. godine u Bjelovaru. Glazbeno obrazovanje započeo je 2002. godine u bjelovarskoj Glazbenoj školi V. Lisinskog Bjelovar s trombonom kao glavnim instrumentom u klasi profesora Dalibora Kasunića. Nakon četiri godine sviranja trombona počinje učiti tubu s kojom nastavlja daljnje školovanje u klasi profesora Andrije Bosanca, a 2008. godine upisuje Gimnaziju u Bjelovaru te srednju glazbenu školu u klasi profesora Zlatka Strčića. Sudjelovao je na brojnim regionalnim, državnim i međunarodnim glazbenim natjecanjima te ostvario uzorne rezultate. Od samog početka sviranja tube počinje polaziti seminare kod profesora Jurice Rukljića te Dirka Hirthea, prof. tube na Hochschule fűr Musik Karlsruhe. Tubu je nastavio studirati 2012. godine na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu, gdje je diplomirao 2017. godine u klasi profesora Šime Vulelije.

 

 


MIRELA MIHAJLOVIĆ (1984., Zagreb)

Počela je učiti klavir u Glazbenoj školi u Vrbovcu, a srednješkolsko obrazovanje uslijedilo je u Glazbenom učilištu Elly Bašić u Zagrebu u klasi profesorice Ivanke Brkanović. Diplomirala je 2006. na zagrebačkoj Muzičkoj akademiji u razredu profesorice Ksenije Kos. Usavršavala se na brojnim majstorskim tečajevima kod svjetski poznatih pijanista Rudolfa Kehrer (Njemačka), Philipa Fowkea (Velika Britanija) itd. Nakon diplome zapošljava se u Glazbenoj školi Vrbovec na mjestu nastavnice klavira i korepetitorice. Trenutno je zaposlena u Glazbenoj školi Vatroslava Lisinskog u Zagrebu na mjestu korepetitorice i nastavnice klavira. Od 2009. godine do danas radi i kao vanjski suradnik u Glazbenoj školi Vatroslav Lisinski Bjelovar na mjestu korepetitorice. Vanjski umjetnički suradnik – korepetitor je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Kao pedagog i kroz korepeticiju osvaja brojne prve, druge i treće nagrade na Državnim i međunarodnim natjecanjima te 2016. godine stječe status profesorice mentorice.
 

19:30  KONCERT

IVAN MUČIĆ, trombon

MATEJ JAMBREKOVIĆ, tuba

MIRELA MIHAJLOVIĆ, klavir

 

S. Šulek: Sonata vox Gabrieli 
R. Vaughan Williams: Concerto for bass tuba
E. Bozza:  Balade
B. Broughton: Sonata
E. Crespo: Improvisation No.1 
A. Grgin: Tubagreen
D. Bobić: Tocattissima
Ø. Baadsvik: Fnugg
K. Odak: Impromptu
D. Ionel: Rumanian dance No.2

[themify_icon link=”https://lisinski-bj.hr/tet/” label=”Povratak” icon=”ti-home”]