Projekt “Piano in the Sky”

U sklopu projekta Piano in the sky, 27.10.2021. putem platforme zoom, održana je prva produkcija ove školske godine. Suradnja je to Bjelovarske i Varaždinske škole, koja je započela u lockdown-u i nastavila se kroz cijelu prošlu godinu. Budući da su učenici izrazili želju da se ovo druženje nastavi i ove godine, učiteljice Lea Šantek i Svetlana Relić započele su ovogodišnji projekt s tematskom produkcijom “U susret Halloweenu”. 

Učenici su pripremili kvizove i prezentacije o činjenicama i povijesnim događajima koji su prethodili ovom amerikaniziranom prazniku, a roditelji su ih osim pljeskom podržali kolačima i prigodnim slasticama. Skladbe koje su se izvodile bile su tematske, s idejom da se pred jesenske praznike okupe, zabave i ponešto nauče. Vodeći se porukom “javni nastupi se vježbaju javnim nastupanjem” voditeljice projekta potiču kritičko mišljenje i kolegijalnu podršku kroz glazbene i međupredmetne teme. 

Halloween temom učiteljice su ukazale na nužnost tolerancije, prema onima koji obilježavaju ovaj praznik, kao i onima koji su protiv njega; jer bez obzira u kojoj skupini jesmo svima nam je to dragocjena prilika za javni nastup. 

Prilažemo program, nekoliko fotografija Piano in teh Sky1 te skladbu D.Alexander: Tokata Spirito u izvedbi učenice Ide Hlebec 4.r iz klase Svetlane Relić, prof.mentor

Glazbena škola Vatroslava Lisinskog Bjelovar

Vatroslava Lisinskog 1
43000 Bjelovar
tel. +385 (0)43 244 416

Facebook:

Statistika
  • 201.790 posjeta
  • Broj stranica: 218
  • Broj objava: 500
  • Posljednja promjena:
    24. studenoga 2022. @ 13:40