Permanentni međužupanijski projekt – PJEVAJ SVIRAJ, PLEŠI…

okupio je nastavnike osnovnih i srednjih škola iz cijele Hrvatske, a naša škola imala je privilegiju priključiti se kao prva glazbena škola na poziv idejne začetnice i voditeljice projekta Ane Mikić, prof. savjetnik.

Cilj i ishodi ovog projekta jest osvijestiti važnost glazbe plesa, pjevanja, sviranja, glazbenog stvaralaštva i glazbeno-plesnih aktivnosti kod djece urednog razvoja i djece s teškoćama u razvoju te objasniti njihove brojne pozitivne učinke koje imaju utjecaj na gotovo sve aspekte dječjeg razvoja kao što su emocionalni, kognitivni, motorički, socijalni i odgojni. Također pokret i glazba koriste se i u terapijske svrhe koje imaju značajno mjesto u kontekstu poboljšanja funkcionalnih, emocionalnih i subjektivnih sposobnosti. ​Glazba, pjevanje, sviranje, pokret i stvaralaštvo od iznimne su važnosti za cjelokupni razvoj djeteta.

Vodeći se idejom suvremene nastave koja se temelji na ideji aktivnog učenika koji kroz istraživanje i interakciju s drugim učenicima usvaja nove spoznaje i razvija svoje vještine, koordinatorica projekta za Glazbenu školu Vatroslava Lisinskog Bjelovar, Vanda Novoselec, prof.savjetnik priključila se projektu s učenicima 2. i 3. srednje koji pohađaju nastavu komorne glazbe: Lorenom Radičević i Lukom Baranašićem. Učenici su istraživali kultni pop-rock sastav The Beatles i kao rezultat, uz podršku svoje profesorice snimili video uradak na kojem su tri izabrane pjesme koje povezuje jedna misao vodilja, a to je ljubav. Tijekom rada na projektu slušali su albume, proučavali tekstove, naslovnice, fotografije te napravili plakat, prezentirali svoje sviračke vještine na školskoj produkciji, a njihova nastavnica ovjekovječila je sve fotografijama i uobličila cijeli proces rada na projektu videouratkom, kao i promo- videom.

Ovaj projekt  prezentiran je online na Državnoj smotri na kojoj smo razmijenili iskustva, znanja i novostečene vještine naših učenika i nas samih.

Svi uratci mogu se pogledati preko poveznica.

https://carnet-my.sharepoint.com/:v:/r/personal/mihael_kivac_skole_hr/Documents/Dr%C5%BEavna%20smotra%20radova%20Projekta%20pjevaj,%20sviraj,%20ple%C5%A1i/smotra%20part%20I.mp4?csf=1&web=1&e=UroSN9

https://carnet-my.sharepoint.com/:v:/r/personal/mihael_kivac_skole_hr/Documents/Dr%C5%BEavna%20smotra%20radova%20Projekta%20pjevaj,%20sviraj,%20ple%C5%A1i/smotra%20part%20II.mp4?csf=1&web=1&e=KYVhjr

(na cca. 1:38: 57)

 

Vanda Novoselec, prof. savjetnik