Natjecanje iz povijesti glazbe – foto galerija

CLARA SCHUMANN I DAVID BOWIE U BJELOVARU!

U srijedu, 24. listopada 2018., u našoj školi održano je  8. hrvatsko natjecanje iz povijesti glazbe s temom  Clara Schumann (čiju 200. godišnjicu rođenja obilježavamo 20. svibnja iduće godine) i 10. malo natjecanje s temom David Bowie.

Na otvaranju natjecanja u Glazbenoj školi, učenici trećeg razreda Srednje škole i autorica natjecanja mr. sc. Alida Sokolović prisjetili su se prijašnjih natjecanja, a zatim su naš prošlogodišnji maturant Teo Udović i mali kvartet saksofona predstavili nekoliko Bowiejevih pjesama.

Nakon toga, svi natjecatelji dobili su prigodne majice te su, već dobro poznatim putem, krenuli prema Veleučilištu. Zastali su jedino u gradskom parku zbog zajedničke fotografije na paviljonu.

Na svakom od natjecanja sudjelovalo je po 24 učenika. Osim bjelovarskih, na natjecanju su sudjelovali i učenici iz Zadra, Slavonskog Broda, Karlovca i Križevaca.

Tijekom ispita degustirala su se peciva u obliku „ta-te“. Prosudbeno povjerenstvo, kojem su se pridružili asistenti Luka, Karlo, Josip i Teo, pregledalo je testove i objavilo rezutate, uz dodjelu priznanja, diploma i nagrada. Natjecanja je zatvorio Teo Udović, s pjesmom «Life on Mars?».

Bila je to jedna lijepa sunčana srijeda koje ćemo se, sigurna sam, svi još dugo sjećati i s veseljem iščekivati sljedeće natjecanje.

Rezultati «Velikog» natjecanja (Clara Schumann):

 1. Julie Schumann – NIKOLA MAMIĆ, Bjelovar
 2. Marianne Tromlitz – LAURA ŽUPČIĆ, Bjelovar
 3. Johann Sebastian Bach – LAURA GRGURIĆ, Zadar
 4. Louis Spohr – LOVRO ŽAGAR, Bjelovar
 5. Friedrich Wieck – LUCIJA KOLAK, Zadar

Rezultati «Malog» natjecanja (David Bowie):

 1. John Lennon – ELA HAMZIĆ, Bjelovar
 2. The Man Who Fell To Earth – BORNA SKRAČIĆ, Zadar
 3. Mick Jagger – PETRA DOMŠIĆ, Karlovac

Sarah Kraljić

 

Glazbena škola Vatroslava Lisinskog Bjelovar

Vatroslava Lisinskog 1
43000 Bjelovar
tel. +385 (0)43 244 416

Arhiva objava
Statistika
 • 235.453 posjeta
 • Broj stranica: 242
 • Broj objava: 578
 • Posljednja promjena:
  9. rujna 2023. @ 6:58