Kakva bi to školska godina bila kada ne bi započela kraljevskim objedom? Dora, Klara, Jakov, Mirta, Ana, Sven, Gabriela, Marija, prof. Grčić i prof. Sokolović ovjekovječili su ovaj ponedjeljak veg(etarij)anskim šarenilom. Da nije samo objed u igri, dokazali su puni trbuščići i vesela atmosfera u staklenoj sobi Glazbene škole Vatroslava Lisinskog. Rujansko jutro vrijedne su ruke provele u rezanju i spiraliziranju povrća, kuhanju juhica, razvlačenju tijesta i miksanju fine hrane. Zagrijane pećnice i vrući lončići iznjedrili su ljuti patlidžan , ratatouille tart, tofu s tikvicom, popečke od povrća, špagete s umakom od oraščića, juhu od mrkve i juhu od buče, a topla jela zalili smo hladnim sokovima od jabuke. Sve su kuharske ideje ukusno provedene, a učenici su otkrili i nove tajne drugih novopečenih ili provjerenih kuhara. Za kraj smo se zasladili ledenim vjetrom, aronijakom (neologizam za ukusan kolač od aronije!), čoko keksićima i muffinima, a preostalu hranu podijelili smo međusobno i odnijeli kući. Ove je godine, na 13. susretu kuharica veg(etarij)anskih glazbenih obroka prof. Grčić donijela predivan buket ruža i začinskoga bilja koji je prema glasovima sudionika osvojio veganski burek “s mesom” i kuharica Marija. Za kraj valja samo reci da nije važno napraviti najbolji obrok i doći punih ruku već je bitnije otići kući s posudama punim raznovrsne i ukusne veg(etarij)anske hrane i, najvažnije, srcima punim novih iskustava, empatije, ideja i prijateljstava.
Marija Frančić