“Mozart za vrtićance” u sklopu Amadeus festa 2022.

"Mozart za vrtićance" u našoj glazbenoj školi

Jutarnji sati 14. listopada 2022. bili su posebno veseli i razigrani u našoj glazbenoj školi. U pratnji gospodina Josepha iz Beča u posjet su nam stigle Lilibeth i Rosalinde – Mozartove prijateljice. Iznenađenje je to bilo za naše učenike, za 40-tak djece bjelovarskih vrtića, ali i za njih same. No iznenađenje je uskoro preraslo u pravu malu proslavu Mozartovog genija, jer su naši učenici na simpatičan način upoznali Lilibeth i Rosalindu s odjećom i instrumentima iz svog vremena, a gospodin Joseph je ispunio prostor zvucima vergleca. U njegovoj čarobnoj torbi pronašli su vrtićanci i male verglece, zasvirali su i zapjevali, a onda se uputili u koncertnu dvoranu i uživali u zvucima violine, klavira, klarineta, harmonike, roga. 
 
Ovim glazbeno scenski prikazom otvorena je nova sezona projekta “Mozart za vrtićance” kojega naše učiteljice Vanda Novoselec i Svetlana Relić provode već petu godinu. Svaki početak, pa tako i ovaj vežemo je uz Amadeus fest, a otvorenju i uvodnom koncertu se uvijek rado pridruže kolege i učenici. Ove godine sudjelovali su učenici Svetlane Relić, Marije Plentaj, Ivana Oškere i Mladena Novoseleca. Najšarenije iznenađenje na zvonima priredili su nam učenici početničkog solfeggia iz klase prof. Lee Šoš. 
 
Prigoda je to da se vrtićanci upoznaju s učenicima i djelatnicima glazbene škole, te zavole zvuke klasične glazbe i okruženje u koje kasnije rado dolaze. Tako su vrtićanci dobili priliku i prošetati učionicama glazbene škole u kojima du čuli i vidjeli i druge instrumente: trombon, tamburicu, trubu, saksofon, flautu, violu… “Ishod ovoga projekta već je vidljiv”, rekla nam je Branka Biketa Caktaš – voditeljica dječje grupe iz DV Ciciban,  “jer ja vidim da je 60% djece koji su danas nastupili iz vrtića Ciciban. I sada s radošću dolaze i s radošću napuštaju prostore glazbene škole mali vrtićanci, očekujući novi susret i nove interaktivne zadatke.”

Glazbena škola Vatroslava Lisinskog Bjelovar

Vatroslava Lisinskog 1
43000 Bjelovar
tel. +385 (0)43 244 416

Arhiva objava
  • Broj stranica: 248
  • Broj objava: 593
  • Posljednja promjena:
    28. studenoga 2023. @ 15:25