Posjet Varaždinskim baroknim večerima

Terenska nastava učenika Glazbene škole Vatroslava Lisinskog Bjelovar u Varaždinu

Dana 30.9.2022. godine, svi razredi naše srednje glazbene škole, zajedno sa svojim profesorima, krenuli su na terensku nastavu u barokni grad, Varaždin.

Prvo smo obišli Gradski muzej u Varaždinu gdje smo imali priliku čuti od stručnog vodstva priču o nastanku Varaždina, od tada slobodnog kraljevskog grada do danas. Uz pregršt slika, namještaja, bisti, knjiga i zapisa dobili smo uvid o načinu života i kako se on od 14. st. mijenjao i pod čijim se utjecajima izmjenjivao. Nakon fotografiranja uslijedilo je „slobodno vrijeme“ u kojemu smo u grupama, bez profesora, istražili ljepotu stare jezgre Varaždina.

Glavni događaj, koji se nestrpljivo iščekivao tokom cijelog dana, bio je koncert u sklopu 52. Varaždinskih baroknih večeri na kojem je nastupio „Irski barokni orkestar mladih“. Koncert je započeo u Velikoj koncertnoj dvorani HNK-a u 20 sati.

Irski barokni orkestar mladih izvodio je program „Dublinska veselja“. Na programu su se tako našla djela poznatih baroknih skladatelja kao što su: Georg Friedrich Händel, Pietro Castrucci, Johann Sigismund Cousser, Antonio Vivaldi, Jean Baptiste Lully i mnogi drugi.

 Od ulaska u  impozantnu građevinu, čija unutrašnjost oduzima dah, svi smo željno iščekivali trenutak početka koncerta koji će nam sigurno ostati u sjećanju po predivnim izvedbama. Također, fotografirali smo se i s cijelim orkestrom, a osmijesi na licima govore više od riječi.   

Ivana Blažinić, 1. s.

Glazbena škola Vatroslava Lisinskog Bjelovar

Vatroslava Lisinskog 1
43000 Bjelovar
tel. +385 (0)43 244 416

Arhiva objava
  • Broj stranica: 248
  • Broj objava: 593
  • Posljednja promjena:
    28. studenoga 2023. @ 15:25